Nytt tredriverprosjekt i regi av Finnmark treforum

Finnmark treforum har fått støtte til et nytt tredriverprosjekt for 2024-2027. Prosjektet skal jobbe for økt bruk av tre i Finnmark. Tor Håvard Sund vil være prosjektleder og sammen med styret jobbe med tiltak for å utvikle skog- og trenæringa i fylket.

Tredriver i Finnmark, Tor Håvard Sund

Totalt har prosjektet et budsjett på 800 000 kr der Innovasjon Norge, Finnmark fylkeskommune sammen med egne midler utgjør ramma. 

Det nye prosjektet vil fokusere på tiltak som kan bidra til bedre utnyttelse av skogressursen i Finnmark. Vi ønsker flere bedrifter som produserer og selger tre lokalt. I dag har vi ca 80 bedrifter som arbeider innenfor skog og tre, men mange driver i det små og vi tror det er mulig å øke produksjonen og utvikle nye sortiment fra Finnmarksskogen. Markedet etterspør i stadig større grad lokale produkter og bærekraft blir mer og mer viktig. 

Samtidig vil prosjektet også jobbe med ombruk og gjenbruk av treråstoff. Kan vi utnytte brukt tre i nye produkter? Vi ønsker å tenke sirkulært slik at skogen vi har blir brukt smartere og gir oss maksimalt utbytte både økonomisk og klimamessig. 

Styret i Finnmark treforum er nå i gang med å planlegge konkrete tiltak som vi skal gå i gang med. Har du forslag til aktiviteter som det nye prosjektet kan gjennomføre, så ta kontakt med tredriver Tor Håvard Sund, tlf 78 45 51 23 eller styreleder i Finnmark treforum, Ketil Wikan, tlf 906 28 199.  

Publisert 09.10.2024